Blogg???

I bland har jag så roligt att jag så otroligt gärna vill dela med mig av det. Som till exempel om jag lyckas riktigt bra med en supergod sås eller får till garneringen på en cup cake (händer inte jätte ofta) eller bara blir klar i tid till krogen öppnar. Som en tok kan jag stå och hoppa på stället och klappa händerna.. Eller så vill jag berätta, kort och enkelt tror jag men ack så fel jag tror, mina historier blir ALLTID lite för långa och på något sätt kräver att min lyssnare antingen är 1. Inne i mitt huvud och i bilder ser vad jag tänker, eller 2. Har varit med i situationen som jag refererar till och förstår vad historien handlar om, eller alt 3. Har ett enormt tålamod och ber mig sluta när vederbörande har tröttnat…

Vem är Jag? Jag heter Boel Hultman och är född 1976 och har dålig humor… Jag har en ganska lång bakgrund inom restaurangbranschen med hur många knasiga historier som helst. 1996 gick jag ut restaurangskolan i helsinborg med ganska hyfsade betyg och med ett godkänt fackbrev gav jag mig ut för att arbeta. Tro mig, i vår bransch så jobbar vi massor… Det blev lite av varje då när man var ung, dum och helt galen – Glumslöv, Schweiz, Oslo, Kenya, Oslo, Frankrike, fjällen, sen fick det vara nog och jag bestämde mig för att flytta hem till Helsingborg för att förkovra mig kunskaper om det mänskliga samspelet. 4 1/2 år senare fick Hultman ut sin examen i psykologi från Lunds universitet. Jobbade med vad jag kallar ”lite annat” som var både uppåt och neråt tills krogen på Tomatens Hus i Vallåkra strax utanför Helsingborg blev till salu 2010. Impulsiv som jag kan vara så tog det ca en vecka tills jag hade bytt min kontorsvardag till ett liv jag kände igen fyllt med mat, dofter, smaker,galna kollegor och den puls som bara de invigda förstår. Fast denna gång med utmaningen att driva ett företag med allt vad det innebär.

Jag äger och driver idag (snart 6år senare) Miss Alice AB vilket består av en krog, med stort fokus på svensk mat med influenser från egentligen all annan sorts mat som är god, och en delikatessbutik med ett ständigt växande sortiment av delikatesser som vi tillverkar på krogen. Jag har två härliga personer som arbetar hos mig året runt och ett riktigt roligt gäng som fyller hela stället med skratt & väsen när det är sommar (vilket det i vår värld är från april – oktober) då är vi totalt 22 personer som springer benen av oss. Ni kommer få träffa dom allihopa framöver…

Och nu även en BLOGG?? Ja, det var det där med att jag så ofta har så mycket jag vill berätta.. I min Miss Alice BLOGG kommer ni få följa mycket av vad som händer här i Vallåkra, på krogen & i butiken. Mycket matbilder kan jag garantera men också personerna bakom kulisserna. Ni kommer säkert få följa med mig på loppisrundor för det är jag helt tokig i. Att liksom gå på skattjakt och se vad som finns att hitta… Självklart tänker jag även dela med mig av sådant som inspirerar mig, det som gör att energiburken i kroppen fylls på och hela tiden driver mig framåt både som person, kock & matkreatör, värdinna, chef och företagsledare. För det är egentligen det de första meningarna i texten handlar om, att låta inspirationen flöda. Den totala lyckan när man lyckas!

För att ha lite bjuda på så tänker jag summera det senaste året i bilder. Så får ni en glimt av vad ni kommer kunna inspireras av om ni vill följa mig här på Miss Alice

Hoppas vi ses igen

Kram Boel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *